Produkowane przez nas linie dzielenia, filetowania drobiu charakteryzują się prostą i ergonomiczną budową, a zastosowane materiały ułatwiają utrzymanie w czystości.
Linia rozbioru składa się z ramy, do której przymocowane są przenośniki rolkowe bądź taśmowe oraz przenośnik łańcuchowy z zawieszkami służącymi do zawieszania na ,,pałkach” kurczaka i ich transportu wzdłuż poszczególnych stanowisk rozbiorowych. Wzdłuż linii jest rozmieszczonych określona ilość osób, które na poszczególnych stanowiskach rozbiorowych dzielą kurczaka na elementy: noga, skrzydło, filet, korpus.
Prędkość linii jest płynnie regulowana, jest więc możliwość indywidualnego dostosowania posuwu łańcucha transmisyjnego do potrzeb i możliwości użytkownika.
Długość linii dostosowana jest do wymaganej wydajności, ilości stanowisk i indywidualnych rozwiązań ustawienia linii u klienta. Oferowane z odprowadzeniem pojemników transporterem rolkowym bądź taśmą modułową.
Linie wykonywane wyłącznie z komponentów i podzespołów najwyższej jakość i wiodących producentów.
Oferujemy również doradztwo przy projektowaniu układów technologicznych w istniejących i nowo budowanych zakładach. Produkowane przez nas linie mają charakter indywidualny w zależności od wielkości i profilu zakładu oraz potrzeb klienta.